lauantai 16. tammikuuta 2016

Oma heppa/poni haaste!

"Tämä haaste on tarkoitettu niille jotka omistavat hevosen/hevosia. Tarkoitus olisi myös, että kysymyksiin vastattaisiin vähän laajemmin kuin yhdellä sanalla. Haasta vähintään kolme blogia, ei takaisin haastamista. Sinun pitää kertoa blogissasi kenet olet haastanut."
 
 1.Kerro hevosestasi: rotu, taso ja hieman luonnetta.
2.Hevoset vai ponit? Miksi?
3.Ensimmäinen hevonen/poni, jolla ratsastit itsenäisesti enemmän?
4.Kumpi parempi, kengätön vai kengällinen? Hevosesi kenkien koko? (Jos se on kengässä)
5.Klippaus: Puolesta vai vastaan?
6.Tarhaavatko hevosesi yksin vai laumassa? Miksi?
7.Ratkaiseeko hevosessa enemmän sen luonne vaiko ulkonäkö (kuten väri)?
8.Millainen on hyvä hevosblogi?
9.Pahin tippumisesi?
10
.Kuinka monta loimea hevosesi omistaa?
11.Kuinka usein hevosesi liikkuu?
12.Oletko varovainen vai "uhkarohkea" ratsastaja?


 
Kerro hevosestasi: rotu, taso ja hieman luonnetta.
Silver on 17 vuotiaaksi kääntyvä Connemaraponi. Silver kisaa koulupuolella helppoa A:ta ja estepuolella 80cm-90cm. Silver on osittain aika ponimainen persoona. Poni protestoi kun sille laitetaan kuolaimet ja en itsekkään saa kuolaimia suuhun muulla keinolla kun namupalalla. Kun kiristetään satulavyö niin se yleensä näykkii ilmassa. Se voi näyttää pelottavalta kokemattomalle tai sellaiselle joka ei tunne ponia mutta se ei kyllä ikinä mitään ihmiselle tee. Silver on ratsastaessa ihana.


Hevoset vai ponit? Miksi?
Ponit, ja en oikeesti tiedä miksi. Ponit on vaan mun mielestä kivempiä. Mä ainaki haluun mennä poneilla niin kauan kun on mahdollista!

Ensimmäinen hevonen/poni, jolla ratsastit itsenäisesti enemmän?
 Ian, meidän ensimmäinen hevonen. Ian oli se joka opetti mulle ratsastukseen alkeet ja vei mut oikeille raiteille. Kukas tietää missä mää nyt oisin ilman Iania! Kiitos Ian <3

2012-2013 Koivumäen tilalla

Kumpi parempi, kengätön vai kengällinen? Hevosesi kenkien koko? (Jos se on kengässä)
 Kengällinen, tai noh jos talvella ei ole hokkeja mutta kuitenkin kengät niin sillon kyllä kengättömät on parempia. Silverin kengän koko on 2 ja Pepen kengän koko on 4.

Klippaus: Puolesta vai vastaan?
Tää riippuu ihan tilanteesta ja hepan olosuhteista. Kesällä kun on lämmin nii on hyvä klipata koska muuten hepat hikoilee kamalasti ja niillä ei oo kivat oltavat. Jos talvella heppa tarhaa päivät pitkät ja asuu esim. ulkotallissa (niinkuin Silver) niin voi olla aika hankalaa klipata ponia koska sillon sillä pitää olla niin monimutkaisia loimituksia että se pysyisi lämpimänä. Tässä tuli nyt vähän mietittävää.

Tarhaavatko hevosesi yksin vai laumassa? Miksi?
Silver tarhaa shettislaumassa 3 shettiksen kanssa (Silver, Bosse, Sankku ja Säde). Pepekin tarhaa laumassa. Tää lauma on vähän sekalainen mutta enimmäkseen nuoria. Laumaan kuuluu Pepe, Vendi, Hööki (Mun hoitsu), Ollimummo, Cherry ja Fame. Yksi syy siihen että ne tarhaavat laumassa on se että ei ole niin paljon tarhoja että riittäisi kaikille mutta isoin syy on kuitenkin se että meidän mielestä se on luonnollisinta ja parasta hevoselle.
 
Pepen lauma syömässä

Ratkaiseeko hevosessa enemmän sen luonne vaiko ulkonäkö (kuten väri)?
Ehdottomasti sen luonne. Ulkonäöstä ei ole mitään väliä, onko pieni vai onko iso, onko musta vai onko ruskea, onko siro vai onko tukevampi...

Millainen on hyvä hevosblogi?
 Mun mielestä hyvässä hevosblogissa on vaihtelevaa sisältöä ja joku/jotkut hepat jotka ovat "päähenkilöitä" kirjoittajan/kirjoittajien kanssa.

Pahin tippumisesi?
Pahin tippumiseni oli varmaan PR:n Estekisoissa. Ne olivat mun ekat ulkopuoliet estekisat ja 60 cm radan jälkeen lensin pää edellä seinään. Mä olin vika ratsastaja siinä luokassa, ja olin 70 cm luokassa eka joten hyppäsin vaan selkään ja lähdin suorittamaan seuraavaa rataa. Toki kävin "päästämässä pari kyyneltä" maneesin ulkopuolella mutta mua sattui ihan kamalasti selkään.

Kuinka monta loimea hevosesi omistaa? 
 Liian monta...

Kuinka usein hevosesi liikkuu?
 Silver liikkuu yleensä 7 kertaa viikossa. 1/2 kertaa on maastoilua, itsenäisesti ratsastusta tai maastakäsin. 1/2 kertaa viikossa on estetunti ja muut on sitten valkkuja. Pepe liikkuu noin 3 kertaa viikossa.

Oletko varovainen vai "uhkarohkea" ratsastaja? En mä mun mielestä mikään "uhkarohkea" oo mutta en mä kyllä varovainenkaa oo. Mää oon vähän tämmönen "sekoitus".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti