lauantai 22. lokakuuta 2016

2016 ongelmia, kehitystä, itkua, naurua...

Blogi on ollut aika hiljaisena koko kesän joten haluisin kertoa teille vähän tarkemmin meidän koulukisoista, treeneistä... Aloitetaan vaikka koulukisoista!

Koulukisat

Tänä vuonna ensimmäiset kisat olivat vielä helppoa C:tä (hankkija cup).
Cupin jälkeen aloitin kilpailla helppoa B:tä ja ehdin kirjoittaa ensimmäisestäni helposta B:stä.
Sen jälkeen olen ratsastanut yhden helpon B:n 1 tasolla ja 3 helppoa B:tä 2 tasolla.

Toinen helppo B:ni oli Power cupin aluekarsinnan kouluosuus joka oli PunRa:n järjestämä. Siitä radasta kaikki ongelmat alkoivat. Silver oli verkassa silloin todella, todella hyvä mutta heti, HETI kun siirryttiin radalle sen koko energia katosi. Se ei liikkunut minnekään. Pääsin kuitenki radan läpi prosentein 62,5? Luulin että se oli vain jotain joka menee ohi, tai jotain mitä helposti voi korjata mutta se oli vain alku johonkin vielä parempaan... (ei kuvia)

Seuraava koulurata oli harjoitukseksi seuraavan viikon aluejoukkuemestaruuksiin. Sama juttu siellä taas, verkassa sain sen tosi hyväksi mutta heti kun siirryin radalle se hyytyi. Tällä kertaa en saanut sitä edes laukkaamaan siinä missä pitäisi. Radan jälkeen olin ihan loppu. Tulokset oli 58,?. 
Sitten oli vuorossa isot kisat, aluejoukkuemestaruudet. Se oli tärkeä kilpailu minulle koska juuri minut oli valittu sinne. Verkassa Silver oli taas kerran todella todella hyvä mutta heti kun lähdin radalle se hyytyi ja energia katosi. Rata oli ihan katastrofi. En saanut sitä mitenkään laukkaamaan ja se liikkui ravissa tosi, tosi huonosti. Prosentit oli 55,? ja olin itse tosi tosi pettynyt ja surullinen koska en ymmärtänyt mitä sitä ponia vaivasi.

 Sinä iltana minä mietin sitä asiaa paljon. Puhuttiin Silverin viime omistajan kanssa ja puhuttiin valmentajien kanssa. Lopuksi päätös oli että Silver vaan pelleilee. Se on kokenut kouluponi ja se tietää kyllä millon ollaan radalla ja millon se voi pilata.


Menin viikon päästä seuraaviin kisoihin huonolla mielellä mutta olin päättänyt että se poni liikkuisi eteenpäin. Verkassa se oli aika hyvä. Ennen rataa en antanut sille pitkiä ohjia vaan pistin sen kävelemään hyvässä käynnissä eteen. Radalla se alussa yritti tehdä samaa mutta en antanut sen tehdä sitä. Kaikissa edellisissä kisoissa olin antanut radalla vähän pidempää ohjaa että se olisi liikkunut mutta nyt minä vain yritin pitää sen lyhyenä ja ratsastaa eteen. Sain kaikki laukat nostettua oikeissa paikoissa ja prosentit olivat 61,6. En olisi olut tyytyväinen rataan jos meill ei niitä ongelmia olisi mutta olin tyytyväinen ja iloinen siitä että sain sen eteen. Tämä ei tarkoita että ongelmat ei olisi ratkottu vain se tarkoittaa että tiedän, tiedän miten toimia kisoissa. Olen tehnyt paljon töitä tämän eteen. Silloin kun en vielä tietänyt mitä Silverillä oli tuntui että kisamotivaatio hiljaa alkoi katoamaan. Ei ollut kivaa mennä kisoihin... Mutta kyllä me viellä noustaan!Kehitystä

Tämä vuosi on ollut minulle todella tärkeä vuosi ratsastusurallani koska olen siirtynyt ratsastamisessa 1-3 kertaa viikossa 10-12 kertaan viikossa. Olen treenannut todella paljon ja kehittynyt huikeasti. Se joka myös on tärkeää on että olen tehnyt kaiken työn Silverin kanssa itse, kukaan ei ole läpiratsastanut sitä minulle eikä kukaan melkein ikinä ole kisoissakaan mukana verkassa muut kun äiti ja isä.
Helmikuu 2016
 Syyskuu 2016

Näkyykö yhtään kehitystä?

5 kommenttia:

 1. Hyvä postaus! Kerro myös estekisoista :D Ja jos viittisit laittaa mun ottamien kuven alle linkin mun blogiin? :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, olin kyllä ajatellut kirjoittaa erillisen postauksen niistä estekisoista:) Ja yritän muistaa laittaa linkin tai edes nimen:)

  VastaaPoista
 3. Kiitos, olin kyllä ajatellut kirjoittaa erillisen postauksen niistä estekisoista:) Ja yritän muistaa laittaa linkin tai edes nimen:)

  VastaaPoista
 4. Kiva kun kerroit noin analyyttisesti. Olet kyllä sisukas mimmi :) Hurjan määrän tunteja ratsastat kyllä. Ei ihme että olet kehittynyt tuota tahtia.

  VastaaPoista
 5. Kiva kun kerroit noin analyyttisesti. Olet kyllä sisukas mimmi :) Hurjan määrän tunteja ratsastat kyllä. Ei ihme että olet kehittynyt tuota tahtia.

  VastaaPoista